Du har 0 vare(r) i kurven
Kundeservice: 98 42 38 00

PRISSTIGNINGER

Det er overskriften hver dag i medierne.
Og nu gælder det også HJ Kontorcenter.
 
Fra at det var enkelte varer der steg sporadisk og ukontrollabelt, er det nu næsten alle varer der stiger, før eller siden, og med meget høje stigninger. Vores indkøbsforening kæmper hver dag for at holde prisen i ave, og nogle gange også bare for at få varer. Forvent derfor at jeres priser stiger i den kommende tid.
 
Hvorfor:
Udbruddet af Corona-pandemien i foråret 2020, førte til en pludselig opbremsning og stilstand i den økonomiske aktivitet i de fleste europæiske lande og rundt om i verden. Vi så i vores marked, at papir-, karton- og emballageproducenterne måtte reducere deres produktion betydeligt, vi så
fyldte lagre, der ikke kunne sælges og massive afskedigelser af medarbejdere til følge. Situationen toppede i 2020, og fortsatte ind i foråret 2021. Men økonomien begyndte at tage fart igen, de sociale aktiviteter blev genoptaget og vi begyndte alle at genoptage kontakten med hinanden – blandt andet med baggrund i det vellykkede vaccinationsprogram.
 
Indvirkningen generelt på industrien
Vores leverandører stoppede oprindeligt produktionen på deres fabrikker og genstartede efter et ”start-stop”-princip, hvilket skabte store udfordringer med at organisere transport, arbejdskraft og råvarer. Efterspørgselsprognoser har været og er stadig ekstremt vanskelige at udarbejde, og lageropbygning er ikke let hverken for producenter eller grossister, da mange kunder på europæisk plan endnu ikke har startet deres normale drift. Desuden resulterede mangel på arbejdskraft i yderligere begrænsninger i produktionsprocessen. På verdens- og europæisk plan er transportkapacitet af enhver art stadig en yderst knap faktor.
 
Kina sugede alle industrimaterialer til sig, og bidrog til et råvareprisboom, samt øgede transportomkostninger. Asiatiske producenter eksporterede betydeligt mindre til Europa, hvilket igen førte til flaskehalse på de vestlige markeder og større efterspørgsel og pres på lokale europæiske producenter.
 
Udsigten
På kort sigt – i hvert fald indtil slutningen af 2021 og meget sandsynligt langt ind i 2022, vil situationen sandsynligvis forblive yderst vanskelig. Der må forventes yderligere prisstigninger. Vi vil alle i vores branche stå overfor yderligere udfordringer i fremtiden. Dette viser mere end nogensinde behovet for et tæt samarbejde mellem kunder og leverandører, således at vores samhandel kan gøres endnu mere effektiv og konkurrencedygtig.
Du er som altid velkommen til at rette dine spørgsmål og kommentarer til din sædvanlige kontaktperson.
 
Alle os i HJ Kontorcenter A/S